© Baykuş Haber

Diş hekimi adaylarına beyaz önlük töreni

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ İLE BAŞLATTI.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi'ni Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başlattı. Dördüncü kez akademik takvimi başlatan fakülte, yeni öğrenciler için özel bir açılış ve beyaz önlük giyme töreni düzenledi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Pampu, farklı fakültelerin dekanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, hayırseverler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yaptığı konuşmada fakültenin genç ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, BUÜ'nün Araştırma Üniversitesi vizyonuyla çalıştığını belirtti. Yılmaz, Diş Hekimliği Fakültesi'nin bu vizyona önemli katkılarda bulunacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, fakültenin inşaatının devam ettiğini ve kısa süre içinde tamamlanarak öğrencilere hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Dekan Prof. Dr. Alper Pampu ise fakültenin kuruluş aşamalarını ve eğitim-öğretim faaliyetlerini anlatarak, öğrencilere yönelik nitelikli ders modelleri oluşturduklarını ve öğrencilere 5 yıl boyunca üç aşamalı bir eğitim modeli sunacaklarını açıkladı. Bu modelde teorik bilgilerin yanı sıra uygulama laboratuvarları ve klinik uygulamaların da yer alacağını belirtti.

Açılış töreninin ardından öğrencilere ilk ders verildi ve tören sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER