© Baykuş Haber

DİSKİ, bayramda su kesintisi ve rögar tıkanmalarına karşı tedbirlerin aldı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI'NDA VATANDAŞA KESİNTİSİZ SU TEMİNİ VE ALTYAPIDA SORUN YAŞANMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda kesintisiz su temini ve altyapı sorunlarının yaşanmaması için yoğun bir çalışma programı yürütüyor. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, bayram tatili boyunca şehir merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için 7/24 hizmet veriyor.

DİSKİ ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için içme suyu ve atık su tesislerinde oluşabilecek her türlü arızaya karşı önlem alıyor. Bayram tatili süresince olası sorunlara anında müdahale edebilmek amacıyla ALO 153 Çağrı Merkezi'ne gelen şikayetlere cevap veriyor.

Kurban kesimi ve satış yerlerinde rögar tıkanmalarını engellemek için vidanjörlerle hazır bulunacak olan DİSKİ, su tesisatlarını da denetleyecek. Genel Müdür Fırat Tutşi, Kurban Bayramı'nda su sıkıntısı yaşanmaması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini vurgularken, kurban atıklarının uygun yerlere bırakılması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ayrıca, suyun tasarruflu kullanılmasını da önerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER