© Baykuş Haber

DİSKİ, dört ilçeyi besleyen ana isale hattı arızasını çözüme kavuşturdu

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, YENİŞEHİR, SUR, KAYAPINAR VE BAĞLAR İLÇELERİNİ BESLEYEN BİN 600 MİLİMETRELİK ANA İSALE HATTINDA MEYDANA GELEN ARIZA ÜZERİNE HAREKETE GEÇEREK BAŞLATTIĞI ÇALIŞMALARI, KISA SÜREDE TAMAMLADI.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Yenişehir, Sur, Kayapınar ve Bağlar ilçelerini besleyen 1600 milimetrelik ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle hızlı bir müdahalede bulunarak çalışmaları kısa sürede tamamladı.

DİSKİ, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde oluşan arızalara anında müdahale ederek su teminini sürdürüyor. Son olarak, ana boruda meydana gelen arıza için DİSKİ ekipleri hızla harekete geçti ve arızayı giderme çalışmalarına başladı. Ekipler, su kesintisi yaşanmaması için Diyarbakır merkezde bulunan 11 su deposunu tamamen doldurarak önlem aldı. Onarım süreci, kazı-dolgu işlemiyle başladı ve bin 600'lük borunun içinde bulunan ham su tahliye edildi. Arızanın tam olarak tespit edilmesinin ardından ekipler, onarım çalışmalarını başarıyla tamamladı.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, arızanın tespit edilmesinin ardından ekiplerin hızla harekete geçtiğini ve gece saatlerinde çalışmalara başladıklarını belirtti. Tutşi, DİSKİ'nin içme suyu temini konusundaki hassasiyetini vurgulayarak, ekiplerin yoğun çaba harcayarak sorunu çözdüğünü ifade etti. İçme suyu temininin vatandaşların mağdur olmaması için büyük bir önem taşıdığını dile getiren Tutşi, su kullanımında tasarruflu olunmasını da hatırlattı.

DİSKİ, içme suyu teminini sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat çalışmalarına devam ediyor ve su arızalarını en kısa sürede gidermeye odaklanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER