© Baykuş Haber

DİSKİ kırsal mahallelerin su sorununu çözmeye devam ediyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KOCAKÖY İLÇESİ ARKBAŞI MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kocaköy ilçesi Arkbaşı Mahallesi'nde yaşanan içme suyu sıkıntısını gidermek amacıyla bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Kent genelinde içme suyu projelerine imza atan Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kocaköy ilçesinin Arkbaşı Mahallesi'nde yaşanan su sıkıntısını çözmek üzere harekete geçti.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, mahalledeki çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı. Tutşi, mahallenin arazi koşulları nedeniyle zorlu bir alanda çalışıldığını ifade ederek, "Diyarbakır genelinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak adına yoğun bir çaba içindeyiz. Tüm çalışma arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Arkbaşı Mahallesi'nde daha önce eski ve yetersiz bir su kaynağı vardı. Bu kaynak iyileştirilmesi ve güncellenmesi gerekiyordu. Sağlıklı ve kaliteli içme suyu sağlamak için bir kaptaj çalışması başlattık. Bu kaynak iyileştirme çalışmalarının ardından mahallemize suyu sorunsuz bir şekilde ulaştıracağız" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER