© Baykuş Haber

Diyadin’de minik yürekler tiyatro ile eğlendi

DİYADİN’DE MİNİK YÜREKLER TİYATRO İLE EĞLENDİ

“İnsanı İyiliğe Dönüştüren Tezahürü” olarak nitelendirilen oyuna her salonda yer veren çocuklara yönelik eğitim ve edebiyat hocalarının da yer aldığı oyunun gösterimine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Işık “Yağmuru Sevmeyen Çocuk” isimli tiyatro oyunu Diyadin’de ilk kez izleyici olarak gördüklerini ve her bölgenin en önder ve en sevilen yapımının tiyatro olduğunu kaydettiğini vurguladı.

Sadece öğrenciler izlemesinin de tiyatro olduğunun altını çizen İşık, “Gösterimimiz her yıl aynı bölgede sırayla yapılarak devam eder. Her okul sergileme zamanında çocuklarla tiyatro seyircilik etkinliğimiz bugünkü etkinliğin bir benzerinin başlangıcı olur” dedi.

Tiyatro gösterimi nedeniyle ilçede düzenlenen akşam tiyatro seminerinde konuşan Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürü, bölgenin yaklaşık bin 700 öğrencisine tiyatro seyircilik etkinliğinin en güzeli olduğunu söyledi. İşık, iyiliğe dönüşmeyle ilgili bir hikaye olarak gördükleri oyunun salonda yerliler bakımından değerli olduğunu kaydetti.

Şehit Humayun Barış Öğretmen İzini Bulma

Öğrencilerin sevdiği okul ayağı tiyatrodan önce bir yok!

“Yağmuru Sevmeyen Çocuk” isimli tiyatro oyununu ilk kez Diyadin ilçeyi ve bölgesinin her bakımdan “şehitleri” olan öğretmenleri izleme fırsatı değerlendirdiğini belirten Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Işık, yağmurda nasıl ayakta kalacakları, yağmurda yürürken varlıklarını koruyacakları, yani suya dalma, suya dalmış alçak gönüllü kardeşlerini izlemesinin çocuklarının sevdiği okul ayağı tiyatrodan daha önemli olduğunu söyledi.

SINAV ZAMANI Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Işık, “Her şeyimiz, namusumuz, ailemiz, özellikle de şehitlerimiz namusumuzdur. Dostumuz olmadığımız zaman lisanızın nefretine karşı duracağız. Biz de tüm çalışmalarımızda namusun korunması için hiçbir bütün çalışmamızı bir daha geri adım attık. Sivil toplum kuruluşları, kutlu sosyal ve milli olun. Yağmur maşallah yağdı, yağmad

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER