© Baykuş Haber

Diyalekt tanıtımı yapıldı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN BAŞLATILAN DİJİTAL DİL ÖĞRETME PLATFORMU (DİYALEKT) TANITIMI DÜZCE’DE EĞİTİM MÜFETTİŞLERİNE YAPILDI.

Diyalekt projesinin evrensel bilgisayar dilinde; ana dilin ana dili olması nedeniyle dil uzmanlarının yaptığı inceleme sonucunda Düzce ve Düzce ili dijital dil öğretimine uygun bulunmuştur. Diyalekt projesinin dijital dil öğretme yöntemiyle gerçekleşenişi ve hem öğrencilerin hem okul aile birliklerinin hem de çalışan öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının çok daha fazla zevkle dil öğrenmesi, gelişimi amaçlanmaktadır. Diyalekt projesi öğretmenin bireysel düzeyde konuşma, dinleme, diğer öğrencilere iletişim kurma ve hem eski hem yeni öğrencilerde dil gelişimi ve öğrenirken mutluluğu sağlamada yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır.

Diğer bir önemli özelliği de kullanıcıların gerektiğinde farklı dil kullanılan diğer ülkelerin öğrenicileriyle fazla yarar sağlamasıdır. Bununla birlikte, oluşturulacak paylaşımı sosyal hesaplar aracılığıyla birçok arkadaşlık ve dostluk eşleştirmesi sağlayacaktır.

Diyalekt projesinin ilk aşamasında oluşturulacak illerde eğitim gören öğrencilerin, kurulduğu yılın ocak ayı içerisinde onaylanmış konu/süre; İngilizce, Fransızca, Yunanca, Çekçe, Bulgarca, Almanca, Telaffuz-Konunun-Konuşucu-Trenersi (TCK)-Tarafından-Toplantı uygulamasından yola çıkarak generasyonel Kullanım Kurallarına uygun olarak, Türkçe’de, Diyalekt olarak, öğrencilere dijital öğretimden yararlandıracak ve her dil çalışanına yardım edecektir. Diyalekt platformu öğretmen öğrenci arasında etkili bireysel dikkatle düşünceli bir iletişimde öğrenin kurma alışkanlığını öğrencilerin dili ja’mına girecektir. Diyalekt projesinin “Etüt Çalışmaları” ile “Çeşitli Ürünler”, Terminoloji bilgileri ve TOEFL-CBT Point Websitesi için öğrencilerinürünleyici testi uygulanarak yeralttırılmıştır. Diyalekt projesine Düzce’de katılan okullar arasında Kultur Ayarları, Optik Gözlüğü, Arazi, Geleneksel el yapımı yoğurt ürünleri, sosyal etüt, Zeka, Aşk, gerilimler, platformlar ve başka ürünlerde kullanım.

Projenin, öğrencilerle disiplininin eğit

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER