© Baykuş Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Hacdaki güzel hatıralarınızı evlatlarınıza, çocuklarınıza intikal ettirin”

KAZAKİSTAN HACI ADAYLARI İÇİN MEKKE’DE DÜZENLENEN TÖRENE KATILAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ, “HACDAKİ GÜZEL HATIRALARINIZI EVLATLARINIZA, ÇOCUKLARINIZA İNTİKAL ETTİRİN, ONLAR DA İLERİDE İNŞALLAH HEVESLE, SEVEREK HACCA GELMEYİ ARZU ETSİNLER” DEDİ.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kazakistan'da hacı adayları için düzenlenen Mekke'deki törene katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erbaş, hac ibadetinin İslam'ın en önemli ibadetlerinden biri olduğunu vurgulayarak, hac sırasında yapılan uygulamaların haccın hikmetlerini düşünerek en güzel şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nde dile getirdiği insanların eşitliğini vurgulayan önemli bir cümleyi paylaşarak, bu cümlenin ömür boyu hayatlarına ilke olarak benimsenmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Erbaş, bu değerleri gençlere ve çocuklara aktarmanın önemine dikkat çekerek, güzel hac anılarını evlatlara miras olarak bırakmanın, onların ileride hacca gitmeyi arzu etmelerine vesile olacağını belirtti. Törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun ve Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Oğuz da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER