© Baykuş Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mekkede minik hacı adaylarıyla bir araya geldi

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, MEKKE’DE MİNİK HACI ADAYLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke'de açılan kreşte minik hacı adaylarıyla buluştu. Başkan Erbaş, Diyanet'in "2023 Hac Organizasyonu" kapsamında bu yıl ilk defa pilot uygulama olarak açılan kreşi ziyaret etti. Minik hacı adaylarıyla bir süre vakit geçiren Erbaş, çocuklarla sohbet etti ve oyunlar oynadı.

Başkan Erbaş, yaptığı konuşmada, aileleriyle hacca gelen çocukları bir araya getirdiklerini belirterek, "3 ile 12 yaş arası 24 çocuğumuzu bir araya getirmiş olduk. Onlar artık hac arkadaşı oluyorlar. Burada kendilerine uygun oyun alanı ve kalacakları yerleri hazırladık" dedi.

Çocukların güzel bir hac deneyimi yaşayacaklarına vurgu yapan Erbaş, "Hac hatıraları unutulmuyor, hele çocuk yaşta olursa o hiçbir zaman unutulmayacak bir hatıra olacak. Biz istiyoruz ki haccın hikmetini ve Müslüman üzerindeki etkisini, bu yaşlardaki çocuklarımız yaşamış ve görmüş olsun" şeklinde konuştu.

Ziyarete, Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER