© Baykuş Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Milletimizin desteğiyle mazlumların elinden tutmaya bu sene de devam edeceğiz”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle kurban organizasyonu hakkında yaptığı açıklamada, "Rabbimizin inayeti milletimizin güven ve desteğiyle bütün dünyayı iyilikle sarmak için mazlumların elinden tutmaya bu sene de devam edeceğiz" dedi. Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) kurban organizasyonunun iyilik yolunda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu vurgulayarak, geçen yıl bağışlanan kurbanların yaklaşık 22 milyon kişiye ulaştırıldığını belirtti.

Erbaş, kurban organizasyonunun, deprem bölgeleri de dahil olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 yılında 550 bin hisse kurban kesmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı, dünya genelinde yaşanan acıların, insanların yardım ve dayanışma mekanizmalarını daha da güçlendirmeleri gerektiğini belirtti ve merhamet medeniyetinin mensupları olarak daha fazla sorumluluk taşıdıklarını ifade etti.

Erbaş, kurban organizasyonunun hem Türkiye'de hem de yurtdışında ihtiyaç sahiplerine yardımcı olma amacı güttüğünü vurgulayarak, iyilik ve yardımın önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER