© Baykuş Haber

Diyarbakır buğdayında rekolte hedefi 1 milyon 200 bin ton

YAKLAŞIK 10 BİN YIL ÖNCE DİYARBAKIR’IN KARACADAĞ BÖLGESİNDE KÜLTÜRE ALINDIĞI BİLİNEN BUĞDAYIN 2023 YILINDA TAHMİNİ REKOLTESİNİ DİYARBAKIR VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ ALİ İHSAN SU, 2 MİLYON 800 BİN DEKAR CİVARINDA BİR EKİMLE 1 MİLYON 200 BİN TON VERİMİN ELDE EDİLECEĞİNİ AÇIKLADI.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Su, katıldığı buğday hasat programında, 2 milyon 800 bin dekar civarında bir ekimle 1 milyon 200 bin ton verimin elde edileceğini açıkladı.

Sur ilçesine bağlı Bağpınar Mahallesi'nde düzenlenen buğday hasadı programına katılan Vali Su, tarımın önemini vurgulayarak Diyarbakır'ın 7 milyon dekarlık tarım alanına sahip olduğunu belirtti. Tarımsal üretimde Diyarbakır'ın Türkiye'de 7. sırada olduğunu ifade eden Su, buğday ve arpa üretiminde önemli sıralamalarda yer aldıklarını söyledi.

Su ayrıca, bu yıl 2 milyon 800 bin dekarlık buğday ekimi gerçekleştirildiğini ve tahmini rekoltenin 1 milyon 200 bin ton civarında olduğunu açıkladı. Hasadın yüzde 50'sinden fazlasının tamamlandığını belirterek çiftçilere verilen desteklerin devam edeceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER