© Baykuş Haber

Diyarbakıra gezmeye gelen Güney Koreli turist Müslüman oldu

GEZMEK İÇİN GELDİĞİ DİYARBAKIR’DA ULU CAMİ’DEKİ CAMİ CEMAATİNİN SICAKKANLILIĞINDAN ETKİLENEN GÜNEY KORE VATANDAŞI SEOJİN YUN, YUSUF İSMİNİ ALARAK AYNI CAMİDE KELİME-İ ŞEHADET GETİRİP MÜSLÜMAN OLDU.

Güney Kore'den Diyarbakır'a gezmek için gelen Seojin Yun, Ulu Cami'deki sıcakkanlı cami cemaatinin etkisiyle Müslüman oldu ve Yusuf ismini aldı. Güney Kore'den 7 bin 466 kilometre uzakta olan Yun, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'yi ziyaret etti. Yun, Müslümanların yaşam tarzından etkilendi ve cami cemaatinin sıcakkanlılığından etkilenerek Kelime-i Şehadet'i getirip Müslüman oldu. Daha önce Budist bir aileye mensup olduğunu ifade eden Yun, cami rehberi Yaser Aydın'a içindeki İslam dinine olan ilgisinin arttığını söyledi. Diyarbakır Ulu Cami rehberi Yaser Aydın, Yun'a İslam dinini anlatan broşürler vererek Müslüman olma sürecini kolaylaştırdı.

Ulu Cami'deki bu önemli an, cami cemaati tarafından duygulu bir şekilde izlendi. Yaser Aydın, Seojin Yun'a İslam dininin temel bilgilerini aktararak Müslüman olma kararını destekledi. Yun, bu anlam dolu kararıyla birlikte Yusuf ismini aldı. Bu olay, Ulu Cami'de yabancı turistlere sunulan hizmetler kapsamında gerçekleşti ve Yun'un İslam'a olan ilgisiyle başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER