© Baykuş Haber

Diyarbakırda 84 milyon liralık yeni bir projeye daha imza atıldı

DİYARBAKIR VALİLİĞİ, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE DİYARBAKIR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) TARAFINDAN 84 MİLYON LİRALIK İŞLİK PROJESİ SÖZLEŞMESİNİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Diyarbakır Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından hayata geçirilen 84 milyon liralık atölye projesinin sözleşmesini imzaladı.

Diyarbakır Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Diyarbakır OSB işbirliği ile yürütülen bu projenin imza töreninde, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, projenin finansmanını anlattı. Toplam maliyeti 84 milyon lira olan projenin 54 milyon lirasının Kalkınma Ajansı tarafından karşılandığını, geri kalan 30 milyon liranın ise OSB yönetimi tarafından desteklendiğini belirtti.

Vali Su, 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından şehirdeki ekonomik ve sosyal açıdan meydana gelen yaraların iyileştirilmesi ve eski duruma dönüşün hızlandırılması amacıyla yeni projelere imza atıldığını ifade etti. Bu projelerin bir parçası olarak, tekstil sektörüne yönelik 18 adet işlik inşa edileceğini söyledi. Bu işliklerin 1000'den fazla kişiye istihdam sağlayacağını ve projenin kentin ekonomisine önemli bir katkı sunacağını dile getirdi.

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak, deprem sonrası ekonomik ve sosyal açıdan yaraların iyileştirilmesine odaklanan projelerin bir parçası olarak bu projenin destek almaya hak kazandığını açıkladı. Bu projenin depremden etkilenen tekstil firmalarına destek sağlayarak üretim ve istihdamın yeniden canlandırılmasını hedeflediğini söyledi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ise projenin kentin ekonomisine katkı sağlayacağını ve depremde zarar gören tekstil firmalarına yardım eli uzatacağını vurguladı. Organize sanayide üretim yapmanın önemini belirterek, normal fabrikalarda üretim yapmanın çok farklı olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER