© Baykuş Haber

Diyarbakırda bulvar yeşillendirme çalışmaları devam ediyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ İMAR ALANINDA YER ALAN VE KENTİN ULAŞIM AÇISINDAN ÖNEMLİ CADDELERİNDEN PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN BULVARI’NI YEŞİLLENDİRİYOR.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım açısından büyük öneme sahip Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı'nda estetik bir dönüşüm başlatıyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, bulvarın daha göz alıcı ve yeşil bir görünüme kavuşması hedefleniyor.

Bu projenin bir parçası olarak, kış aylarında refüjler ve kaldırımlar boyunca çınar, İran çamı ve şeker akça ağaçları dikilerek caddeye yeşil bir dokunuş yapılıyor. Ayrıca, Diclekent Bulvarı ve Araştırma Hastanesi bağlantılarında bulunan kavşaklar da çiçeklerle ve çalılarla süsleniyor.

Çalışmanın bir diğer aşamasında ise 16 dönüm alan için çim serimi yapılıyor. Bu öncesi, ekipler tarafından toprak takviyesi ve tesviye işlemleri gerçekleştirilerek zemin ekime uygun hale getiriliyor. Bu sayede Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, hem görsel olarak güzelleştiriliyor hem de yeşil alanlarla zenginleştiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER