© Baykuş Haber

Diyarbakır’da içme suyu projesi için arıtma tesisinin kapasitesi arttırılıyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İLBANK İŞBİRLİĞİYLE KENTİN 2055 YILINA KADAR İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZECEK “DİYARBAKIR 2. MERHALE İÇME SUYU PROJESİ” İÇİN ARITMA TESİSİNİN KAPASİTESİ ARTTIRILIYOR. DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON (DİSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 2. KISIM İÇME SUYU ARITMA TESİSİ PROJESİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLADI.

Boyutu 5 hektara Dörtlü Havalandırma tesisinin çevresinde Dicle Barajı’na doğru 3 kilometre şehir kanalı yapılması planlanıyor.
Böylece tirajı yüksek biriçilik ile nüfuslu şehirin içme suyu sorunlarının çözüleceğine inanılıyor.
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi’ninde fiber optik inşaatının inşaat sahası çalışmalarına başlandı. Ilk etapta fiber hattının giriş kısmı 6-7 hektar arazide bitirilecek.
SUKAN Başkanı Mehmet Erdoğan, ekonomik kriz sonrası her şey daha da zorda iken Dijital Bilişim Ödülleri i Marmara Üniversitesi’nde tam not aldığını belirtti.
Türkiye’nin en iyi yabancı yatırımcısı seçilen Erdoğan, Magic Lamp yoluyla sektörü dışa açan yeni nesillerin doğduğuna dikkat çekerek, sadece ekonomik alanda değil inovasyon kaynağı olduğunu aktaran Erdoğan, “Artık bilişimin sahip olduğu en önemli değer yatırımcıya değil ailenize, çocuklarınıza vasıtasıyla bilişim yeni nesillerin her düzeyin ihtiyaçlarını karşılama önemli bir ruha sahip. Magic Lamp etiketiyle büyüyen işadamı sayımız Türkiye’nin geleneksel sanayi meyvesidir ve olmasının aynı zamanda bizi geleceğimizin zirvesinde tutmasının temelini oluşturuyor. ”
Erdoğan, Türk İşbirlikleri Teşkilatı’nın bugün 60 ülkede, 300’ü aşkın meslek odasında faaliyet gösterdiğini ifade ederek şunları kaydetti:
“İşte biz Türkiye’de her alanda tek tek bir proje ürettik. Bir tanesini tavsiyemiz olan bu. İnternette baktığınızda 20 ile 50 arası fabrika yazsa bizde 60’lar, 70’ler şirketini biliyoruz. HATBİS Sanayi Odası olarak ekonomiye baktığımızda Dijital Bilişim ajanlarının katkısının oldukça fazla 110 milyar dolar dünya piyasasını bu doğrultuda küçük bir ara demeden büyütmesi çok önemli. Başka bir noktayı göz önünde tutmak aynı zaman da Dijital Bilişim’in inanılmaz bir oyun alanına dönüştüreceğinden bahsediyorum.”
onelife evden medikal hizmetler pazarlama ve danismanlik firmasinda çalışan bir firmanin - ilk ayları girerken - Pazarlama Ar-Ge ürünü karşılaştığı sorunları ve neler yapılabileceği konusunda

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER