© Baykuş Haber

Diyarbakırda kamulaştırılan iki yapının yıkımı yapıldı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİŞEHİR İLÇESİNDE İMAR PLANINA GÖRE YOLDA KALAN İKİ YAPIYI KAMULAŞTIRDIKTAN SONRA YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesindeki iki yapının imar planına aykırı olduğunu belirleyerek kamulaştırma işlemi gerçekleştirdi ve ardından bu yapıları yıktı.

Belediyenin İmar Daire Başkanlığı, şehirdeki çarpık kentleşme sorununa karşı yoğun bir çaba içerisinde. Bu çerçevede, Mir Celadet Bulvarı'nda imar planlarına uygun olmayan iki yapının bulunduğunu tespit etti ve bu yapıları kamulaştırma yoluna gitti.

Zabıta ekipleri, yıkım işlemi öncesinde gerekli güvenlik önlemlerini aldı ve ardından yıkım işlemine geçildi. Yıkılan yapıların enkazı kamyonlarla birlikte hafriyat döküm sahasına taşındı.

Dokuzçeltik Mahallesi'nde bulunan Mir Celadet Bulvarı üzerinde devam eden kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Elazığ Bulvarı'nı Silvan Yolu'na bağlayacak olan yolun açılacağı belirtildi. Bu çalışmalar, şehrin planlı ve düzenli bir şekilde gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER