© Baykuş Haber

Diyarbakırda Kurban Bayramı hareketliliği: Otellerdeki doluluk oranı yüzde 70e ulaştı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizm merkezi olan Diyarbakır, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte otellerindeki doluluk oranının yüzde 70'e ulaştığını gördü. Diyarbakır, tarihi boyunca 33 medeniyete ev sahipliği yapmış ve doğu ile güneydoğunun turizm başkenti olarak kabul edilmektedir.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Üyesi Recep Koyuncu, 28 Mayıs tarihinde gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra otellerde doluluk oranının yüzde 70 seviyelerine ulaştığını belirtti. Koyuncu, bu oranın Kurban Bayramı'na yaklaşıldıkça yüzde 100'e çıkabileceğini ifade etti.

Diyarbakır için turizmin canlı olduğu Temmuz ve Ağustos aylarının geldiğini vurgulayan Koyuncu, "Seçim öncesi yüzde 10 ile 20 arasında bir doluluk vardı. Seçim sonrasında büyük bir yoğunluğun başlayacağını bekliyorduk ve bu yoğunluk şimdi başladı. Kurban Bayramı'na yaklaşıldıkça otellerde doluluk oranı yüzde 60 ile 70 seviyelerine yükseldi" şeklinde konuştu.

Koyuncu, yoğunluğun önümüzdeki 10 gün içinde yüzde 100 seviyelerine ulaşmasını beklediklerini ifade ederek, "Diyarbakır'da yaklaşık olarak 7 bin yatak kapasitesine sahibiz. Bu yatakların tamamının dolu olacağını öngörüyoruz. Günübirlik ziyaretlerle birlikte büyük bir yoğunluğun yaşanacağını düşünüyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarının gelmesiyle birlikte yoğunluğun aynı şekilde devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER