© Baykuş Haber

Diyarbakırda örümcek suç örgütü operasyonu

DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KOORDİNESİNDE DİYARBAKIR MERKEZLİ MUĞLA VE İSTANBUL İLLERİNDE 'ÖRÜMCEK SUÇ ÖRGÜTÜNE' YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 20 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINIRKEN, ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Diyarbakır merkezli Muğla ve İstanbul illerinde "örümcek suç örgütü" olarak adlandırılan bir suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında çok sayıda silah ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Bağlar ilçesinde örgüt üyeleri tarafından kullanılan şiddet ve tehdit yöntemleriyle insanlar üzerinde korku ve baskı oluşturan bir suç örgütü tespit edildi. Bu örgüt, darp, tehdit, kurşunlama gibi olayları video kaydına alarak, bu kayıtları tehdit unsuru olarak kullanarak maddi menfaat elde etmeye çalışıyordu. Ayrıca, örgütün ilçe sakinleri ve esnaf üzerinde baskı, korku ve infial ortamı oluşturduğu ve silah kullanmaktan çekinmediği tespit edildi. Suç örgütünün lideri İ.H.D. ve diğer üyeleri, "öldürmeye teşebbüs, yağma, silahla tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, 6136 SKM, suçu üstlenme ve şantaj" gibi suçları işliyordu.

Bu çerçevede, 7 Temmuz 2023 günü sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli, Muğla ve İstanbul illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında 20 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda 13 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet tüfek, 24 adet narkotik etkili ilaç, 152 adet fişek, 3 adet kılıç gibi çok sayıda suç unsuru ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER