© Baykuş Haber

Diyarbakır’da yıkılan binalar için yeni bilirkişi raporu hazırlanacak

Burak EMEK- Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan 1’i boş 7 binayla ilgili olarak savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporları, yetersiz bulununca bir kez daha bilirkişi raporu istendi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden gelen 6 kişilik heyet, yıkılan binalarda inceleme yaparak numune almaya başladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerini etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Diyarbakır'da 1'i boş olmak üzere 7 binanın yıkıldığı bildirildi. Depremlerde 414 kişi hayatını kaybetti ve 912 kişi yaralandı. Bu trajik olayların ardından, yürütülen soruşturmanın bir parçası olarak Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü üyelerinden oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor yetersiz bulundu. Bu nedenle, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nden daha kapsamlı bir rapor için bilirkişi heyeti talep edildi. Savcılığın talebi doğrultusunda üniversiteden 6 kişilik bir heyet gönderildi.

Yıkılan binaların bulunduğu alanlara iş makineleri, kamyonlar ve polis ekipleri sevk edildi. Binaların bulunduğu sokaklar giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bilirkişi heyeti, avukatlar ve savcılar eşliğinde alanlarda inceleme yaparak numuneler aldı. Yapılan incelemenin sonucunda düzenlenecek olan rapor, daha sonra soruşturma dosyasına eklenmek üzere yetkililere sunulacak. Bu süreçte yaşanan acı kayıpları hatırlatarak, depremzedelerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER