© Baykuş Haber

Diyarbakırda yıkımı yapılan ağır hasarlı binanın bir kısmı kendiliğinden çöktü

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERDEN SONRA DİYARBAKIR’DA AĞIR HASAR ALAN 8 KATLI BİNA, CUMARTESİ GÜNÜ YIKIMINA BAŞLANDIKTAN SONRA AKŞAM SAATLERİNDE KENDİLİĞİNDEN ÇÖKTÜ. DAHA ÖNCESİNDEN GÜVENLİK ŞERİDİNİN ÇEKİLDİĞİ ALANDA KİMSENİN BULUNMADIĞI VE YARALANANIN OLMADIĞI ÖĞRENİLDİ.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır'da ağır hasar alan 8 katlı bina, cumartesi günü yıkımına başlandıktan sonra akşam saatlerinde kendi kendine çöktü. Geçtiğimiz hafta yıkımların yeniden başladığı bir dönemde, Peyas Mahallesi'nde bulunan Abdullah Apartmanı'nın son 5 katı kontrollü bir şekilde yıkıldıktan sonra geriye kalan 3 katı, dün akşam saatlerinde beklenmedik bir şekilde çöktü. Neyse ki, bu olay sırasında alanda kimse bulunmuyordu ve herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Bina çökmesi sonrasında olay yerine polis, AFAD, sağlık ekipleri ve yıkımdan sorumlu ekipler hemen sevk edildi. Yıkım işlemlerinin bir hafta içinde tamamlanması planlanıyor. Bu tür riskli binaların güvenli bir şekilde yıkılması, çevre güvenliği ve insanların can güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER