© Baykuş Haber

Diyarbakırda yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı

DİYARBAKIR’DA FAALİYET YÜRÜTEN GERÇEKLER DÜNYASI ARAŞTIRMA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, MADDİ DURUMU DÜŞÜK OLAN YAKLAŞIK 500 AİLEYE KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE KESTİKLERİ 40 KURBANI DAĞITMAYA BAŞLADI.

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı nedeniyle maddi durumu zayıf olan yaklaşık 500 aileye yardım eli uzatıyor. Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve özellikle kelebek hastası çocuklar ve ailelerine sunduğu destekle tanınan dernek, ihtiyaç sahibi aileleri unutmamak adına kurban kesti. Kesilen 40 kurbanın eti, yaklaşık 1 ton olarak toplandı ve 500 aileye dağıtılmaya başlandı.

Dernek Başkanı Şenay Çalışır, her yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler için kurban kestiklerini ve kesilen kurbanın etini eşit bir şekilde dağıttıklarını söyledi. Çalışır, "Derneğimiz Türkiye genelinde hizmet veriyor. Her yıl Kurban Bayramı'nda hayırseverlerimizden aldığımız vekâletle kurbanlarımızı kesiyoruz. Kesilen kurbanları tartarak 2 kilo ve üzeri paketler halinde ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyoruz. Bu şekilde, hem dinimizin gereği olan kurban ibadetini yerine getiriyoruz hem de maddi olarak zor durumda olan ailelere yardımcı oluyoruz. Yaklaşık 6 yıldır bu görevi sürdürüyoruz" dedi.

Şenay Çalışır, toplamda 40 kurbanın kesildiğini ve elde edilen 1 ton 200 kilogram etin 500 aileye dağıtılacağını açıkladı. Bu yardımın, insanlığı ayakta tutmanın güzel bir örneği olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER