© Baykuş Haber

Diyarbakırın 4 yıllık gastronomi ve yöresel ürünler eylem planı hazırlandı

DTSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ERCAN TAYINLAMAK “10 BİN YIL ÖNCE TARIM DEVRİMİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ VE YERLEŞİK HAYATA GEÇİLEN İLK YERLEŞİM YERLERİNDEN BİRİ OLAN ÇAYÖNÜ, UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNDE YER ALAN VE DÜNYANIN EN ÜNLÜ ŞEHİR BAHÇELERİNDEN BİRİ OLAN HEVSEL BAHÇELERİ VE SURİÇİ’NDE ESKİ ŞEHRE ENTEGRE GELENEKSEL MUTFAĞI İLE DİYARBAKIR, YÜZYILLARDIR GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ İLE ÜNLÜDÜR" DEDİ.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Gastro İnovasyon Merkezi Projesi kapsamında Diyarbakır'ın gastronomi ve yöresel ürünlerine odaklanan 4 yıllık bir eylem planı hazırladı. Bu proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile kalkınma ajansı desteğiyle yürütülüyor ve kentin gastronomi alanındaki zengin kültürel değerlerini koruma, sürdürme ve turizme kazandırma hedefini taşıyor.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, projenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Diyarbakır, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan bir turistik merkezdir. Bu projenin amacı, kentteki gastronomi kültürünün korunmasını sağlamak, turizme katkıda bulunmak ve yerel kapasiteyi güçlendirmektir. Eylem planı, tarım ve hayvancılığın güçlü olduğu bu kentte geleneksel bilgiyi, kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmayı hedeflemektedir."

Eylem planı, 2 yıl ve 4 yıl gibi farklı zaman dilimlerinde gastronominin geliştirilmesi için uygulanabilecek politikaları ve projeleri içermekte olup, yerel kurumlar arasındaki işbirliği ile yöresel ürünlerin işlenmesi, gastronomi değerlerinin tanıtımı ve coğrafi işaret sisteminin geliştirilmesi gibi temel çıktıları hedeflemektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER