© Baykuş Haber

Doç. Dr. Meltem Soylu: Etler tereyağı ve kuyruk yağıyla pişirilmemeli

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (ALKÜ) SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜM BAŞKANI DOÇ. DR. MELTEM SOYLU, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA SAĞLIKLI ET TÜKETİMİ, SAKLANMASI VE HASTALARIN DİKKAT EDECEĞİ KONULAR HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meltem Soylu, Kurban Bayramı'na yönelik sağlıklı et tüketimi ve saklama önerileri hakkında önemli bilgiler verdi.

Doç. Dr. Soylu, kırmızı etin, tavuk eti, balık, yumurta, sert kabuklu yemişler ve yağlı tohumlar gibi besin gruplarıyla benzer besin öğelerine sahip olduğunu ve bu tür besinlerden yetişkinlerin günlük olarak 1 porsiyon tüketmesi gerektiğini belirtti. Ancak etin yağ içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, etin yanında kalsiyum ve vitamin değeri yüksek gıdaların da tüketilmesi gerektiğini söyledi. Etin pişirilmesi konusunda haşlama, ızgara veya fırın gibi yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Soylu, özellikle kuyruk yağı veya tereyağı gibi yağların et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, kurban etlerinin saklanması konusunda da bilgi veren Soylu, etlerin küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılması gerektiğini ve buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise en fazla 3-4 ay saklanabileceğini söyledi.

Kurban etlerinin sağlıklı bir şekilde tüketilmesi ve saklanması için dikkat edilmesi gerekenleri paylaşan Doç. Dr. Soylu, tüm İslam aleminin sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmesini diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER