© Baykuş Haber

Doğa ile iç içe terapi

YOZGAT’TA PSİKOTERAPİST LEVENT TANMAN ÖNCÜLÜĞÜNDE YAKLAŞIK 30 GÖNÜLLÜNÜN KATILIMIYLA ZİHİN VE RUH SAĞLIĞI İÇİN İYİLEŞTİRİCİ BİR ETKİYE SAHİP OLAN EKOTERAPİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Yozgat'ta, Psikoterapist Levent Tanman öncülüğünde yaklaşık 30 gönüllünün katılımıyla zihin ve ruh sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan ekoterapi etkinliği düzenlendi.

Günümüzde birçok kişi stresi azaltmak veya stres kaynaklı olumsuzlukları önlemek için doğal yaşam terapilerine başvuruyor. Bu bağlamda, Uzman Psikolojik Danışman ve Psikoterapist Levent Tanman, kentte bir ilke imza atarak ekoterapi etkinliği düzenledi. Daha iyi anlamak, hayata daha mutlu ve olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmak isteyen gönüllüler, Tanman'ın rehberliğinde Kirazlı Göleti'nde buluştu. Etkinlik, su sesleri ve kuş şarkıları arasında gerçekleşti ve gönüllülerin deneyimlerini paylaşmalarının ardından Tanman, psikoterapi alanındaki uzmanlığına dayanarak yol gösterici tavsiyelerde bulundu.

Ekoterapi etkinliği, zihin ve ruh sağlığına olumlu etkisi olduğuna inanılan doğal ortamda yaklaşık 4 kilometrelik bir yürüyüşle son buldu.

Etkinliğin Yozgat'ta bir ilki temsil ettiğini belirten Tanman, "Bu etkinliğin amacı, farklı bakış açıları kazanmak, empati yeteneklerini geliştirmek, psikolojik dayanıklılığı artırmak ve dünya ile daha derin ve anlamlı bir bağ kurabilmektir. Ayrıca kişisel iyi oluşumuzu artırabilmek ve dünyadaki rolümüzü keşfetmek amacıyla Yozgat'ta ilk kez düzenledik. Doğada zaman geçirmenin zihin ve ruh sağlığını iyileştirdiği biliniyor ve yoğun ilgi ve talep nedeniyle ekoterapi etkinliklerine belirli aralıklarla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Doğa etkileşimli bu ekoterapi etkinliğine katılan katılımcılar, kendilerini çok iyi hissettiklerini ve bu tür etkinliklere devam etmeyi düşündüklerini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER