© Baykuş Haber

Doğa ve bol oksijen cildi genç tutuyor

CİLT UZMANI VE PHANES BEAUTY KURUCU ORTAĞI AHMET AKIN

Cilt Uzmanı ve Phanes Beauty Kurucu Ortağı Ahmet Akın, oksijenin vücuda bilinen faydalarının ötesinde güzellik sırlarını da açıkladı. Akın, doğada daha fazla vakit geçirmenin cilt ve vücut sağlığına olan olumlu etkilerini vurguladı.

Akın, "Tek yapmanız gereken daha çok doğanın içinde kalmak. Nerede ve nasıl bir hayat yaşıyorsanız fark etmez. 24 saatinizin en fazla ne kadarını oksijeni yüksek bir yerde geçirebilirsiniz; hayatınızı hep buna göre planlayın. Sonra hem cildinizde hem de vücudunuzda her şey güzelleşiyor. Enerji geliyor, depresyon gidiyor, ciltte gençleşme başlıyor" dedi.

Ciltteki hücrelerin görevlerini yerine getirebilmeleri için oksijene ihtiyaçları olduğunu belirten Akın, yaş ilerledikçe çeşitli etkenlerin cilde zarar verebildiğine dikkat çekti. Özellikle serbest radikaller, yanlış beslenme, sigara, güneşin zararlı etkileri ve hava kirliliği gibi faktörlerin ciltte yaşlanma sürecini hızlandırabildiğini ifade etti.

Ciltte doğal oksijen almanın kan dolaşımını hızlandırarak toksinlerin atılmasına yardımcı olduğunu ve bu sayede cilt sorunlarını azalttığını belirten Akın, doğada bol oksijenin cildin yağ dengesini sağladığını ve hücrelerin yaşlanmasını geciktirdiğini vurguladı.

Ayrıca bol oksijenin vücudun yakıtı olduğunu ve spor yaparken açık havada yapılan aktivitelerin daha hızlı yağ yakımına neden olduğunu belirtti. Doğada daha fazla vakit geçirmenin sadece cilt ve vücut sağlığına değil, aynı zamanda zindelik ve mutluluk hissine de katkı sağladığını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER