© Baykuş Haber

Doğaseverler 3 bin rakımlı Fatma Hatun Gölü yakınında buldukları kuzunun sahibini arıyor

VADİ DOĞA SPORLARI KULÜBÜ ÜYESİ 24 KİŞİ, KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN VAN'IN BAHÇESARAY İLÇESİ İLE ÇATAK İLÇELERİ ARASINDA VE YAKLAŞIK 3 BİN METRE YÜKSEKLİKTEKİ FATMA HATUN GÖLÜ'NE (GOLA FATIM HATUNÊ) DÜZENLEDİLER.

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, keşfedilmeyi bekleyen Van'ın Bahçesaray ilçesi ile Çatak ilçeleri arasında bulunan Fatma Hatun Gölü'ne yaptıkları gezi sırasında beklenmedik bir sürprizle karşılaştılar. 24 kişilik ekip, doğa yürüyüşü sırasında kaybolmuş bir kuzu buldu ve şimdi kuzunun sahibini arıyor.

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez liderliğindeki ekip, Karabet dağlarının zirvesine yakın, yaklaşık 3 bin metre yükseklikteki Fatma Hatun Gölü'ne doğa yürüyüşü düzenlemişti. Yürüyüş sırasında kaybolmuş ve yalnız kalmış bir kuzuyu bulan doğaseverler, kuzuya yardım etmek ve sahibini bulmak için çaba harcıyorlar.

Ömer Demez, kuzunun ilk başta korktuğunu ve kaçmaya çalıştığını ancak sonra sakinleştiğini ve beslendiğini belirtti. Kuzunun sahibini bulmak için çevre köylülerine ve sosyal medya üzerinden duyuru yapıldı.

Ekip üyeleri, aynı zamanda doğanın güzelliklerini ve dağların zirvesine ulaşmanın zorluğunu da paylaşarak, bu deneyimin parayla satın alınamayacak bir hazine olduğunu vurguladılar. Keşifleri sırasında güzel manzaraların tadını çıkaran ekip, buldukları kuzuyu sırtlarına alarak dağdan indirmenin gururunu yaşıyor. Bu eşsiz deneyimi fotoğraflarla paylaşıyorlar ve kuzunun sahibini bulmayı umuyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER