© Baykuş Haber

Doğru tercih için Büyükşehir yanınızda

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ’NDE (LGS) TERCİH DÖNEMİ BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE ÖĞRENCİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR. KENTİN 7 FARKLI NOKTASINDA KURULACAK ‘LİSE TERCİH REHBERLİK NOKTALARI’ İLE ÖĞRENCİLERE DOĞRU TERCİHLER YAPMALARI İÇİN DANIŞMANLIK DESTEĞİ VERİLECEK.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih dönemi boyunca öğrencilere destek olmak amacıyla "Lise Tercih Rehberlik Noktaları" kuruyor. Kentin farklı bölgelerinde hizmet verecek bu noktalarda, gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacak. Deneyimli rehberler, öğrencilerin doğru tercihler yapmalarına yardımcı olacaklar ve tercih sürecindeki zorlukları aşmalarına destek olacaklar.

Tercih Rehberlik Noktaları'nda öğrencilere, farklı lise türleri ve eğitim programları hakkında detaylı bilgi verilecek. Meslek liseleri, fen liseleri, Anadolu liseleri gibi seçeneklerin avantajları ve dezavantajları açıklanacak. Tercih sıralamasının ve kontenjan durumlarının önemi konusunda da öğrencilere rehberlik edilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu hizmeti sunarak öğrencilerin gelecekleri için doğru kararlar vermelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Tercih Rehberlik Noktaları, 7 - 13 Temmuz 2023 tarihleri arasında hizmet verecek ve şu bölgelerde bulunacak: Kent Meydanı AVM, Korupark AVM, BUSMEK Hürriyet Sınava Hazırlık Merkezi, BUSMEK Naim Süleymanoğlu Sınava Hazırlık Merkezi, BUSMEK Vakıf Sınava Hazırlık Merkezi, BUSMEK Orhangazi Sınava Hazırlık Merkezi ve Yıldırım Bayrak Alanı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER