© Baykuş Haber

Doğu Karadeniz Bölgesinde turizm yoğunluğu, yemek kurslarına olan ilgiyi artırdı

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNDE ÖZELLİKLE SON YILLARDA TURİZM YOĞUNLUĞUNA PARALEL OLARAK YEME İÇME KURSLARINA OLAN İLGİ ARTIYOR.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde turizm hareketliliğinin artmasıyla birlikte yeme içme kurslarına olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. Özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisiyle aşçılık kurslarına talep patlaması yaşanırken, bazen bu talebi karşılayamamak gibi bir sorunla karşılaşıldığı ifade ediliyor.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, son yıllarda bölgedeki turizmin yükselmesiyle birlikte mutfak kurslarına olan talebin oldukça arttığını, bazen bu talebi karşılayamadıklarını dile getiriyor. Genç, "Bölgede turizmin artmasıyla birlikte yeme içme kurslarına büyük bir talep var. Ancak bazen bu talebin yoğunluğu nedeniyle seçerek kursiyenleri almak zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi olarak, 2014 yılından bu yana şehrin farklı bölgelerinde yeme içme kursları düzenlediklerini belirten Genç, bu süre zarfında bin 800 kişinin başvuruda bulunduğunu ve bunlardan bin 200 kadarının belge almaya hak kazandığını açıkladı. Genç, "2014 yılından beri 8 buçuk yılda 70'e yakın yiyecek içecek kursu açtık. Bu kurslara bin 800 kişi katıldı ve bunlardan bin 200'ü belge almaya hak kazandı. Trabzon'da yiyecek içecek hizmetleri önemli bir sektör. Turizm sektörü geliştikçe yiyecek içecek sektörüne olan ihtiyaç da artıyor. Biz de bu bilinçle gençlerimizi turizm sektöründe çalışacak, ihtiyaç duyulan elemanları yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu işin başı eğitim çıktısı istihdamdır. Bu işi severek yapan arkadaşlarımız iş bulabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Arap turistlerin mutfak kültürüne yoğun ilgisi nedeniyle bu alanda uzmanlaşmış usta öğreticilere sahip olduklarını belirten Genç, bölgeye gelen turistlere en iyi hizmeti sunabilmek adına kursiyerlerin iyi yetiştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yoğun talep nedeniyle zaman zaman kursiyer seçme durumunda kaldıklarını aktaran Genç, bu seçimlerde yetenekli ve istekli olanların tercih edildiğini vurguladı. Her mutfak kursuna en fazla 15 kişi alabildiklerini dile getiren Genç, her kurs döneminde başvuruların 100'lerden fazla olduğunu kaydetti. Bu yoğun talebin özellikle turistik sezonlarda daha da arttığını belirten Genç, turizm sektöründe çalışanların güzel gelirler elde edebildiğini ifade etti.

Kursiyerlerden Salih Şahin, mesleki becerilerini geliştirmek ve turizm sektöründe daha iyi bir konuma gelebilmek için bu kurslara katıldığını belirterek, "Bu kurs sayesinde mesleki becerilerimi geliştireceğim. Turizmde daha iyi bir yere gelebilmek için bu kursa katılmaya karar verdim. Turizm sektörü Trabzon'da büyüdüğü için mesleki bilgilerimi belgeye dökerek daha iyi işler yapabileceğimi düşünüyorum" dedi.

Feyzullah Sarı adlı kursiyer ise henüz bu alanda yeniyken, bu kursun kendisine çok şey katacağına inandığını söyledi. Kurs sonunda kazanacakları becerilerin ilerleyen dönemlerde kendisine büyük fayda sağlayacağına inandığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER