© Baykuş Haber

Doktor ve hemşirelerden Aşık Veysel konseri

Medicana Sivas Hastanesi'nin hekimleri, hemşireleri ve sağlık çalışanlarından oluşan "Medicana Türk Halk Müziği Korosu," UNESCO Âşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan konsere büyük bir ilgiyle ev sahipliği yaptı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, ve yerel halk katıldı. Halk müziği tutkunları, konsere büyük ilgi gösterdi. Konserde, Aşık Veysel'in yanı sıra birçok ozanın türküleri seslendirildi. Hastane çalışanları, repertuarlarındaki koro ve solo eserlerle sahne performanslarıyla sanat dünyasında da başarılı olduklarını kanıtladılar. Yoğun katılımla gerçekleşen konser, izleyicilerden tam not aldı.

Konserde konuk sanatçı olarak yer alan Aşık Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel'in sazı eşliğinde seslendirdiği türkülerle büyük beğeni topladı. Konserin açılış konuşmasını yapan Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Dr. Osman Kara, "Sivas gibi derin bir türkü ve ozan geleneği olan bir şehirde halk müziği çok özeldir. Türk halk müziğinin köklü mirasına ev sahipliği yapan Sivas, Aşık Veysel gibi pek çok halk ozanını yetiştirmiştir. Koromuz 2018 yılında kıymetli hocalarımızın, dönemin genel müdürlüğünü yapmış olan arkadaşlarımızın ve çalışanlarımızın yoğun çabalarıyla kuruldu. İlk konserimiz pandemi nedeniyle maalesef iptal edildi. Ancak pandeminin ardından bu salonda "Medicana Sivas Sağlık İçin Söylüyor" konserini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiler. Bugünkü konserimizi de büyük bir hevesle ve çalışarak sizlerle ve sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık sektöründe ekip olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Uyumlu bir ekip olmanın avantajını çalışmalarımızda da hissettik. Eğlenceli, motivasyonumuzu artıran keyifli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu başarıda emeği geçenler arasında şefimiz Yunus Emre Şeker, kıymetli hekimlerimiz Dr. Mahmut Yıldırım ve Dr. İsmail Erdoğu başta olmak üzere tüm koro üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER