© Baykuş Haber

Dolandırıcık yapan şüpheliler adliyeye sevk edildi

ESKİŞEHİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE DOLANDIRICILIK YAPAN 28 ŞÜPHELİYE YÖNELİK ESKİŞEHİR MERKEZLİ BURSA VE ANTALYA’DA BAŞLATILAN OPERASYONLARDA 2 ADET TABANCA, 3 ADET ŞARJÖR, 26 ADET FİŞEK, ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL VE ARAÇ SATIŞ SÖZLEŞMESİ ELE GEÇİRİLDİ.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, dolandırıcılık suçlarına karışan 28 şüpheliye yönelik başlatılan operasyonlar, Eskişehir merkezli Bursa ve Antalya illerinde gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda, 2 adet tabanca, 3 adet şarjör, 26 adet fişek, çok sayıda dijital materyal ve araç satış sözleşmeleri ele geçirildi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda bu operasyonları düzenledi. Bu operasyonlar kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına karıştığı belirlenen 28 şüpheli hedef alındı.

Operasyonlar neticesinde elde edilen bilgilere göre, şüpheliler, internet üzerinde satılık araç ilanlarına müşteri gibi yaklaşarak araç sahipleriyle iletişime geçiyor ve pazarlık yapıyordu. Özellikle araç satışı konusunda saat 16.00'dan sonra noter satışı için randevulaşmayı tercih ediyorlardı. Şüpheliler, daha önceden hazırlanan sahte havale dekontlarını mağdurlara göstererek, paranın hesaba ertesi gün geçeceğine dair inandırma çabası içerisine giriyordu. Böylelikle noter satışlarını alarak dolandırıcılık yapıyorlardı.

Ekipler, şüphelilerin noter satışını aldıkları araçları aynı gün veya mümkün olan en kısa sürede başka kişilere satmaları sonucu, mağdurların araçlarını geri almasını engellediklerini tespit etti. Şüphelilerin son üç ay içinde bu yöntemle 11 araç dolandırıcılığı gerçekleştirdiği ve yaklaşık 3 milyon TL haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Şüpheliler hakkında devam eden adli işlemler sürdürülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER