© Baykuş Haber

Dolandırıcılık operasyonunda ele geçirilen sahte altınlar sergilendi

ADANA POLİSİNİN YAPTIĞI DOLANDIRICILIK OPERASYONLARINDA 11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINIRKEN ELE GEÇEN SAHTE ALTINLARDA SERGİLENDİ.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, kentte düşük ayarlı ve sahte altın suçlarına karışan 10 şüpheliyi, 20 kişiyi engelli raporu çıkarma vaadiyle dolandıran 2 şüpheliyi ve kendini MİT mensubu olarak tanıtan 1 şüpheliyi tespit etti. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarması üzerine ekipler, operasyon için hazırlık yaptı.

Erken saatlerde şüphelilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda, piyasa değeri 4 milyon 500 bin lira olan ve sahte olduğu değerlendirilen 291 tam, 97 yarım, 541 çeyrek altın ele geçti. Ayrıca, şüphelilerin üzerlerinde bulundurduğu 24 çeyrek altın bileklik, 1 kolye, 3 bilezik, farklı kişilere ait 9 engelli raporu, 3 ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 102 mermi de bulundu.

Gözaltına alınan şüpheliler, Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Firari 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER