© Baykuş Haber

Dördüncü yerel ve bölgesel yayıncılar buluşması Gaziantepte gerçekleşti

DÖRDÜNCÜ YEREL VE BÖLGESEL YAYINCILAR BULUŞMASI GAZİANTEP’TE GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep'te düzenlenen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun "Yerel ve Bölgesel Yayıncılar" buluşmasında, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RATEM Başkanı Mehmet Aydın Şerbetlioğlu ve birçok ilçeden radyo ve televizyon yöneticisi katıldı. Toplantı, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmalarının ardından RTÜK sunumları yapılarak katılımcılar bilgilendirildi. Konuşmasında yerel medyanın önemine vurgu yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, özellikle deprem gibi kriz dönemlerinde yerel medyanın önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Ayrıca, yerel yayıncılara maddi destek sağlanması gerektiğini belirterek, bu konuda meclisten çıkacak kanun değişikliklerine umutla baktıklarını dile getirdi.

Gaziantep'te bulunan yerel yayıncıların maddi destek sorunlarının çözülmesi için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüşeceğini ifade eden Şahin, ayrıca TRT'nin teknik desteğiyle bu sorunların aşılacağını belirtti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise deprem bölgesinde gerçekleştirilen projeleri anlattı ve basının önemine vurgu yaptı. Yerel ve bölgesel basının, vatandaşların haber alma özgürlüğünü en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade eden Tahmazoğlu, bu tür toplantıların çözüm üretme açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

RATEM Başkanı Mehmet Aydın Şerbetlioğlu da medyanın büyüklüğünü ve stratejik önemini vurgulayarak, yerel radyo televizyon yayıncılığının ülkenin bekası açısından kritik bir rol oynadığını belirtti. Bu buluşmanın depremin ardından yaşanan krizlerin çözümüne yönelik önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER