© Baykuş Haber

DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Yeni kabineden yapısal reformlar bekliyoruz

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından ekonominin öncelikli bir gündem maddesi haline geldiğini belirten DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin ekonomik refahını artırıcı kalıcı yapısal reformların uygulanmasını beklediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde oluşturulan yeni kabineyi tebrik eden Çevikel, bu yeni dönemde iş dünyasının daha fazla fırsatla karşılaşmasının mümkün olduğunu vurguladı. Küresel piyasalardaki zorluklara rağmen Türk iş dünyasının üretim ve özveri ile başarılar elde ettiğini söyledi.

Çevikel, "Mevcut küresel ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak, ekonominin öngörülebilirliğinin arttırılması ve sorunların etkili bir şekilde çözülmesi, iş dünyamızın büyüme hızını artırabilir. Ekonomik istikrar, yeni bir makroekonomik yol haritası ile iş dünyamızın yatırım yapma isteğini artırabilir. Finansmana erişimdeki zorlukların aşılması, üretim potansiyelimizin daha iyi kullanılmasına olanak sağlayacaktır." dedi.

DOSABSİAD Başkanı, yeni kabineden katma değerli üretimi artırmak, istihdamı desteklemek ve ihracatı artırmak için somut adımlar beklediklerini de dile getirdi. Ayrıca, enflasyon, kur ve faiz oranlarının üretim maliyetlerini olumsuz etkilememesi için ekonomik refahı artıracak yapısal reformların uygulanmasını umut ettiklerini ifade etti.

Nilüfer Çevikel, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için özel sektör olarak iş dünyası olarak her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER