© Baykuş Haber

DOSTEKli öğretmen ve öğrenciler iklim değişikliğine karşı önerilerini sundu

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TEKNİK KOLEJİ (DOSTEK) ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KÜRESEL OKULLAR PROGRAMI KAPSAMINDA DÜZENLENEN LİSELERARASI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GENÇLİK ÇALIŞTAYINA İŞTİRAK ETTİ.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK), Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı kapsamında düzenlenen Liselerarası İklim Değişikliği Gençlik Çalıştayı'na katıldı. İklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele etme ve sürdürülebilir yaşamı teşvik etme amacı taşıyan bu çalıştay, öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

DOSTEK Koleji öğretmenlerinden Serhan Demir ve öğrenciler Kerem Yadık, Mustafa Mert Belger ve Kasım Uskutoğlu, bu önemli etkinliğe katıldılar. Liselerarası İklim Değişikliği Gençlik Çalıştayı, gençlerin iklim krizi konusundaki farkındalıklarını artırmayı, bilinçlendirmeyi ve güçlendirmeyi amaçladı.

Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı kapsamında gerçekleşen bu etkinlikte, DOSTEK Koleji katılımcıları, iklim ve çocuk hakları, iklim eğitiminin önemi, küresel iklim değişimine insan kaynaklı etkiler, gençlerin bu sorunu engelleme rolü, küresel ısınma ve kuraklık, biyoçeşitlilik kaybı, Türkiye'de alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi gibi konuları ele aldılar. Bu konularla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini raporlaştırarak sunum yaptılar.

DOSTEK Müdürü Saadettin Dumlu, iklim değişikliğiyle mücadelede eğitimin kilit bir rol oynadığını vurgulayarak, gençlerin bu önemli konuda bilinçlendirilmesi ve çözüm üretmeye teşvik edilmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Aynı zamanda gençlerin, gelecekteki iklim sorunlarına karşı hazırlıklı, sorumlu ve yenilikçi çözümler üretebilecek bireyler olarak yetiştirilmesinin önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER