© Baykuş Haber

Down sendromlu rekortmen Avrupa şampiyonu Emirhan’a özel karşılama

Abdullah YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)- İTALYA’da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası’nda kendisine ait dünya rekorunu geliştirerek altın madalyanın sahibi olan milli atlet Emirhan Akçakoca, memleketi Tekirdağ’da törenle karşılandı. Akçakoca için düzenlenen konvoy turuna, vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Tekirdağlı milli atlet Emirhan Akçakoca, İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda dünya rekorunu geliştirip altın madalya kazandıktan sonra memleketi Tekirdağ'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, Emirhan için bir konvoy turu düzenlendi ve vatandaşlar alkışlarıyla destek verdiler.

Emirhan Akçakoca, İtalya'nın Padova kentinde yapılan şampiyonada 100 metre koşusu, uzun atlama ve gülle atma dallarını içeren triatlonda dünya rekorunu geliştirerek 2 bin 320 puanla altın madalya kazandı. Şampiyonadan tam 7 altın madalya ile dönen Akçakoca, Tekirdağ'da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Emirhan Akçakoca'nın başarısını gururla karşıladıklarını belirterek, Tekirdağ'ın ve Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi. Emirhan'ın 7 altın madalya kazanarak kendi dünya rekorunu geliştirmesinin büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Akçakoca ise karşılama için teşekkür ederek, Antalya'da düzenlenecek olan bir sonraki yarışmaya hazırlandığını ve Dünya Şampiyonası'nda iki altın madalya kazanma sözü verdiğini ifade etti.

Emirhan Akçakoca'nın antrenörü Lokman Öksüz de Emirhan'ın mutluluğunu ve heyecanını paylaştıklarını belirterek, gelecekte yeni rekorlar kırarak Tekirdağ'ı ve Türkiye'yi temsil etmeye devam edeceklerini söyledi. Öksüz, önümüzdeki yıl Mart ayında Antalya'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacaklarını ve yeni rekorlarla karşılarına çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER