© Baykuş Haber

DPÜ Teknoloji Transfer Ofisi proje pazarı çalışmalarına başladı

DPÜ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ PROJE PAZARI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş., bu yıl ikincisi düzenlenen proje pazarı etkinliği için çalışmalara başladı.

2022 yılında Mayıs ayında düzenlenen ve büyük ilgi gören 1. Arge Proje Pazarı, üç ayrı kategoride ödüllendirilen, birçok şehirden katılımcının yer aldığı ve toplamda 114 projenin sunulduğu bir etkinlik olarak gerçekleşmişti. Bu büyük ilgi ve başarı üzerine, 14-15 Aralık 2023 tarihlerinde II. Proje Pazarı Etkinliği'nin düzenlenmesine karar verildi. Etkinlik çalışmaları için, Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal ve şehirdeki sponsor sanayi kuruluşlarının destekleriyle Proje Pazarı organizasyon ekibi tanıtım çalışmalarına başladı.

Proje Pazarı Organizasyon Komitesi Başkanı ve DPÜ TTO A.Ş. Koordinatörü Prof. Dr. Ersan Öz, bu yıl da büyük bir heyecanla hazırlandıklarını belirtti. Liseler, üniversiteler ve arge-tasarım merkezleri kategorilerinde çok sayıda değerli proje başvurusu beklediklerini ifade etti. Her kategoride birinciye 12 Bin TL, ikinciye 9 Bin TL ve üçüncüye 7 Bin TL para ödülü verileceğini, ayrıca Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin ortağı olduğu Teknokent kuluçka merkezinde çalışma imkanı sağlanacağını açıkladı.

Proje Pazarı organizasyon ekibi, Prof. Dr. Fatih Şen başkanlığında etkinliği tanıtmak amacıyla Kütahya'daki liseleri ziyaret ederek öğrencilerin sorularını yanıtladı. İlk aşamada 5 lisenin ziyaret edildiği etkinlik, öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Öğrencilerin projeleri ve fikirleri, danışman hocalarıyla birlikte Proje Pazarı etkinliğine katkı sağlamak için büyük bir öneme sahip.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER