© Baykuş Haber

Dr. Tunçez: Çevre sorunları tüm dünyanın ortak gündemini oluşturuyor

KONYA TİCARET ODASI (KTO) KARATAY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ ENERJİ YÖNETİMİ BÖLÜM BAŞKANI DR. FATMA DİDEM TUNÇEZ, "ARTAN NÜFUS İLE BİRLİKTE İYİ YAŞAM ALANI İHTİYACININ KARŞILANMASI İÇİN OLUŞTURULAN YAPILAR, KENTSEL SORUNLARIN ORTAYA ÇIKMASINA NEDEN OLUYOR" DEDİ.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Enerji Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Fatma Didem Tunçez, çevre sorunlarının, sınırlar ötesi etkisi nedeniyle dünya genelinde ortak bir gündem oluşturduğunu vurguladı. İklim değişikliği, doğal kaynakların tükenmesi ve atık yönetimi gibi çevresel sorunların insanlık için büyük tehditler oluşturduğunu belirten Tunçez, özellikle hızlı nüfus artışının plansız kentleşmeye yol açtığını ve bu durumun çevre sorunlarını artırdığını ifade etti.

Tunçez, çevre sorunlarının sınırları aşan bir nitelik taşıdığını ve tüm dünyanın ortak bir gündem haline geldiğini söyledi. Ancak her ülkenin çevre koruma önlemlerini yeterince sağlamadığını belirten Tunçez, çevre sorunlarına karşı acil eyleme ihtiyaç olduğunu vurguladı. Plastik kirliliğinin azaltılması gerektiğine dikkat çeken Tunçez, Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın (UNEP) raporuna göre, mevcut teknolojilerin kullanılması ve politika değişikliklerinin yapılmasıyla 2040 yılına kadar plastik kirliliğinin yüzde 80 oranında azaltılabileceğini belirtti.

Son olarak, ekosistemlerin dünya üzerindeki yaşamı desteklediğini ve sağlıklı ekosistemlerin temiz hava, su ve doğal kaynakları sağladığını vurgulayan Tunçez, ekosistemlerin korunmasının iklim değişikliğiyle mücadelede kritik bir rol oynadığını ve bireylerin çevre dostu davranışlar sergilemeleri gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER