© Baykuş Haber

Dronlar tespit etti, narko polisler çatılarda tek tek böyle yakadı

Bursa'da narkotik polisi, son 5 yılın en büyük ve en ayrıntılı uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdi. Bursa merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, kaçmaya çalışan uyuşturucu tacirlerinin çatıdan çatıya atlamaları dronlar tarafından kaydedildi ve tek tek yakalandılar. Bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Şafak vakti kapıların koç başlarıyla kırıldığı operasyon sonucunda 84 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan sorgusu tamamlanan 19 kişi tutuklandı, diğer 65 kişi ise yarın adliyeye sevk edilecek. Bu son operasyonlarla Bursa'da uyuşturucu satıcılarına büyük bir darbe vuruldu.

Operasyon, 7 aylık bir takip sonucunda yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil bölgelerinde örgütlü bir şekilde uyuşturucu ticareti yapmayı planlayan çete ve üyelerini ortaya çıkardı. Bursa İl Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet birimlerinin de katıldığı bu büyük operasyon için 120 ekip, 1350 polis memuru ve 15 narkotik köpeğini görevlendirdi. Operasyon, Bursa, Balıkesir, Ankara, Kocaeli ve Zonguldak illerinde başlatıldı.

Sabah saatlerinde kapıların koç başlarıyla kırıldığı operasyon sırasında, bazı şüpheliler karşılarında özel harekat polislerini görünce ne yapacaklarını şaşırdı, bazıları ise çatılara çıkarak kaçmaya çalıştı. Ancak dronlar tarafından izlenip yerlerinin belirlenmesiyle yer ekipleri tarafından hızla yakalandılar.

Şüpheli şahısların evlerinde, araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramalarda ise 4 kilo 700 gram metamfetamin, 3 kilo 800 gram esrar, 2 kilo 400 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 250 adet uyuşturucu hap, 7 adet tabanca, 70 adet fişek, 4 adet av tüfeği, 5 adet kartuş, 10 adet hassas terazi ve bin TL ele geçirildi.

Bursa ve diğer 4 ilde gözaltına alınan 84 şüpheli, Bursa Narkotik ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerden 19'u tutuklandı, 65 kişinin ise gözaltı süreçleri devam ediyor ve yarın adliyeye sevk edilecekler. Olayla ilgili tahkikat ise hala devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER