© Baykuş Haber

DTSO genç kadınları yazılımcı yapıyor

YAZILIM EĞİTİMLERİ HAKKINDA BİLGİ VEREN DTSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ERCAN TAYINLAMAK, “GELECEĞİN İŞ ALANLARINDAN BİRİ YAZILIM" DEDİ.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde genç kadınları yazılımcı yapmaya yönelik "Javascript Akademisi" programını başlattı. DTSO, 2019 yılından beri gençler ve kadınlar için nitelikli eğitim programları düzenliyor ve geleceğin becerilerine odaklanıyor.

"Javascript Akademisi" ile yazılım eğitim programları başlatılıyor. İlk eğitim programı, "Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi" kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UNDP ve Sabancı Vakfı desteğiyle Habitat Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek. Program, 7 günlük yoğunlaştırılmış Javascript yazılım dili eğitimini, atölyeleri, mentorluk desteğini ve iş görüşmelerini içeriyor.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, yazılımın geleceğin iş alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, farklı alanlarda eğitim almış gençlerin yazılım alanında da istihdama katılabileceğini belirtti. Programın, genç kadınlara bu fırsatları sunmayı amaçladığını söyledi. Tayınlamak, eğitim programının yoğun ve düzenli olduğunu, eğitimi tamamlayan gençleri işletmelerle bir araya getirerek istihdama katkı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER