© Baykuş Haber

Duayen Edebiyatçı Prof. Dr. Kemal Yavuza vefa

DUAYEN EDEBİYATÇI PROF. DR. KEMAL YAVUZ İÇİN ÜSKÜDAR’DA VEFA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Üsküdar'da, duayen edebiyatçı Prof. Dr. Kemal Yavuz için düzenlenen vefa programı büyük ilgi gördü. Bu anlamlı etkinlik, özel bir vakıf üniversitesinin Gönüllü Gençlik Kulübü ve Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından organize edildi. "Prof. Dr. Kemal Yavuz’a Armağan Programı ve Bağış Koleksiyonu Açılışı" adını taşıyan etkinliğe, üniversite yöneticileri, farklı üniversitelerin dekanları, bilim insanları ve Prof. Dr. Yavuz'un öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Programın sunumunu üniversitenin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Öztoprak yaptı. Vefa programının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Kemal Yavuz, yaşadığı çevre ve mekanların hayatına büyük etki ettiğini belirterek, bu etkilerin hayatını ve çalışmalarını derinlemesine etkilediğini ifade etti. "Her şeyin başı sabır" diyerek, bilgi ve yetenek kazanmanın özveri gerektirdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Yavuz, yazabilmek için öncelikle okumak gerektiğini, ancak sadece kitapları değil, evreni, insanları ve yaşananları okuyarak gelişebileceğimizi söyledi.

Prof. Dr. Yavuz, aynı zamanda kütüphanesini üniversiteye bağışladı ve bu koleksiyonun açılışını gerçekleştirdi. Sevenlerinin kitaplarını imzaladı.

Türk dili, edebiyatı ve kültürüne tam 50 yılını adayan Prof. Dr. Kemal Yavuz, pek çok önemli eseri Türk edebiyatına kazandırdı. Âşık Paşa'nın Garipname'si, Gülşehri'nin Mantıku't-tayr'ı, Muini'nin Mesnevi-i Muradiyye'si, Şeyhoğlu'nun Kenzü'l-Kübera ve Mehekkü'l-Ulema'sı, Âşıkpaşazade'nin Tevarih-i Âl-i Osman'ı gibi birçok şair ve yazarın eserlerini Türk edebiyatına kazandırdı. Ayrıca 30'dan fazla kitap yazdı ve 50'den fazla makale ile bildiri yayınladı. Prof. Dr. Kemal Yavuz'un çalışmaları, Türk edebiyatına önemli katkılar sağladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER