© Baykuş Haber

Düğün yapacaklara sahte altın uyarısı

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altın satışlarının arttığına dikkat çeken Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran, vatandaşları sahte altın konusunda uyardı. Devran, bilinmeyen kaynaklardan altın alınmaması gerektiğini vurgulayarak, sahte altınların piyasada arttığını belirtti.

Başkan Devran, Bingöl ilinde evlenen çiftlerin altın takımları için yüksek meblağlar ödediğine dikkat çekti. Özellikle bileziklerin maliyetinin oldukça yükseldiğini ifade eden Devran, "Bingöl ilinde yeni evlenecek olanlara en az 4 tane 40 gram bilezik ve bir kolye alınıyor. Eskiden set alınıyordu, şimdi kolye alınıyor. Bir bileziğin maliyeti şu anda 55 bin lira. En az 4 bilezik alınıyor ve bu da 220 bin liraya tekabül ediyor. Kolye de alındığı zaman en az 250 bin lira. Bu da vatandaşı etkiliyor, çünkü 250 bin lira çok büyük bir meblağ. Bunun dışında ev eşyası alma falan derken bu 500 bin ile 700 bin lirayı buluyor" dedi.

Sahte altınların piyasada artış gösterdiğini belirten Devran, özellikle hediyelik çeyrek, yarım ve tam altın döneminin düğünlerde sona erdiğini dile getirdi. Sahte altınların, düşük ayarlı altınlar olduğunu ve bazen bakır karıştırılarak üretildiğini ifade eden Devran, vatandaşları bilinmeyen kaynaklardan altın almamaları konusunda uyardı. Ayrıca sosyal medya üzerinden vatandaşları sahte altınlar konusunda sürekli bilgilendirdiklerini belirtti. Altının gram fiyatının bin 500 liraya ulaşmasının, düşük ayarlı altınların piyasada dolaşmasına neden olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER