© Baykuş Haber

Dumlupınar Diorama Müzesi ve Gençlik Merkezi temmuz ayında tamamlanacak

DUMLUPINAR DİORAMA MÜZESİ VE GENÇLİK MERKEZİ TEMMUZ AYINDA TAMAMLANACAK

Kütahya Valisi Ali Çelik, Dumlupınar ilçesindeki tarihi ve turistik potansiyeli artırmak için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Dumlupınar ilçesinde Büyük Zafer'in 100. yılını kutlamak amacıyla inşa edilen Dumlupınar Diorama Müzesi ve Gençlik Merkezi inşaatının son aşamaya geldiğini belirten Vali Çelik, müzenin ve merkezin temmuz ayında tamamlanacağını duyurdu. Ayrıca, projelerin tamamlanmasıyla Dumlupınar'ın tarihi öneminin ve turistik çekiciliğinin daha da artacağını ifade etti.

Vali Çelik, Dumlupınar Şehitliği'ni de ziyaret ederek burada bir meydanın oluşturulması talimatını verdi. Şehitlik ziyareti sırasında, Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileriyle sohbet eden Vali Çelik, çocukların vatanlarına ve milletlerine olan sevgisi ve saygısının geleceğe umutla bakmalarını sağladığını belirtti.

Son olarak, üniversite öğrencisi kızların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla İl Özel İdaresi kaynaklarıyla tadilatı yapılan 60 kişilik kız öğrenci yurdunu inceledi. Vali Çelik, ülkedeki gençlerin geleceğinin parlak ve umut dolu olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER