© Baykuş Haber

Dumlupınar Üniversitesinde Hamza Üstünkaya Çini Tasarım ve Uygulama Atölyesi

DPÜ’DE HAMZA ÜSTÜNKAYA ÇİNİ TASARIM VE UYGULAMA ATÖLYESİ AÇILDI

Kütahya'da yetişen dünyaca ünlü çini ustası ve UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi Hamza Üstünkaya, gençlere çini sanatını aktarmak ve çalışmalarını yapmak için Dumlupınar Üniversitesi'nde Hamza Üstünkaya Çini Tasarım ve Uygulama Atölyesi'nin kurulmasına öncülük etti. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesinde bulunan atölyenin açılışına Hamza Üstünkaya'nın yanı sıra Kütahya Vali Vekili Mustafa Demir, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, dekanlar, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Açılış öncesi konuşan Hamza Üstünkaya, günlük 1-2 çini deseni yapmaya çalıştığını ve toplamda 7 bin eser ürettiğini belirtti. Bu eserlerin dünyaya faydalı olacağına inandığını vurgulayan Üstünkaya, atölyede öğrencilere çini sanatını öğretmeyi arzuladığını ifade etti.

UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi olan Hamza Üstünkaya'nın çalışmalarına ve gençlere çini sanatını öğretmeye yönelik kurulan atölyenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, üniversitenin sadece bilim ve teknolojiyle değil, sanat ve sporla da ilgilenen bir merkez olduğunu belirtti. Uysal, öğrencilerin sanata ve spora yönlendirildiği bir üniversite hayal ettiklerini dile getirerek, üniversite olarak sanatın önemine vurgu yaptı.

Hamza Üstünkaya'ya üniversitenin en güzel yerinin tahsis edildiğini belirten Uysal, sanatla uğraşmanın önemine dikkat çekti. Sanatın ruhun dışa yansıması olduğunu ifade eden Uysal, sanatçılara zarar gelmeyeceğini söyledi. Ayrıca, öğrencilerin suç oranlarını düşürmek ve daha iyi yetişmeleri için herkesin bir uğraşı veya sanatı olması gerektiğini vurguladı. Üniversitenin uluslararası alanda daha iyi bir konuma taşınmasını hedeflediklerini belirten Uysal, Hamza Üstünkaya'ya destek sağlayarak katkı sunacağını ifade etti. Açılış töreninde emeği geçen herkese teşekkür eden Uysal, atölyenin hayırlı olmasını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER