© Baykuş Haber

Dünya Çevre Günü Kestelde kutlandı

ÇEVRE KONUSUNA BÜYÜK ÖNEM VEREN VE ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİREREK BU KONUDAKİ CİDDİYET VE KARARLILIĞINI ORTAYA KOYAN KESTEL BELEDİYESİ, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLEDİ.

Kestel Belediyesi, çevre konularına olan duyarlılığını ve taahhüdünü göstermek için Dünya Çevre Günü'nü coşkuyla kutladı. Meydan Kestel'de gerçekleştirilen etkinlik, yüzlerce öğrenci ve velinin katılımıyla renklendi. Çeşitli dernekler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan stantlar, çevre bilincini artırmayı ve toplumu bilinçlendirmeyi hedefledi. Aynı zamanda atık malzemelerden üretilen ürünlerin sergilendiği etkinlik büyük ilgi gördü. Çocuklar için özel olarak hazırlanan çevre temalı tiyatro gösterileri ve sahne performansları da gerçekleştirildi.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, etkinliğe katılan çocukların büyük ilgisiyle karşılandı ve sahne etkinliklerinin ardından katılımcılara hitap etti. Başkan Tanır, doğanın insanlık için en büyük miras olduğunu vurgulayarak, çevre koruma ve bilinçli kaynak kullanımının önemini vurguladı. Başkan Tanır, "Çevre, insanlar ve diğer canlıların birlikte var oldukları ortamdır. Bu gezegen üzerinde, doğayı şekillendirebilen ve etkileyebilen tek varlık insanlardır. Çevremiz, geçmişten gelen bir miras ve gelecekteki nesillere emanettir. Sağlıklı bir yarın ve daha iyi bir dünya için dünyanın kaynaklarını korumalı ve çevremizi muhafaza etmeliyiz. Daha az atık üretmek ve enerji tüketimini azaltmak, yeni bir yaşam biçimi oluşturmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm canlılarla uyum içinde yaşayabileceğimiz daha güzel bir dünya umuduyla, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü içtenlikle kutluyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER