© Baykuş Haber

Dünya Çevre Gününde tonlarca atık toplandı

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NİN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KAPSAMINDA “HEDEF SIFIR ATIK“ SLOGANIYLA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİNE ÇEVRE DERNEKLERİ VE YÜZLERCE MİNİK ÖĞRENCİYE KATILDI.

Büyükçekmece Belediyesi, Dünya Çevre Günü'nü "Hedef Sıfır Atık" sloganıyla kutlayarak çevre dernekleri ve yüzlerce minik öğrenciyi çevre bilinci etkinliğine davet etti. Büyükçekmece Gölü Tepecik Çamlık mevkiinde gerçekleştirilen bu etkinlik, çevre temizliği ve ağaç dikimi gibi faaliyetlerle dolu bir gün oldu. İstanbul'un önemli içme suyu kaynaklarından olan Büyükçekmece Gölü çevresinde yapılan temizlik, tonlarca atığın toplanmasıyla sonuçlandı.

TEMA Vakfı ve İstanbul Çevre Yönetimi Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi (İSTAÇ A.Ş.) gibi kuruluşlar, minik çevrecilere çevre eğitimi verdi. Bu etkinlik çerçevesinde en fazla atık toplayan mahalle muhtarlıkları, site, işletme ve okullara ödüller sunuldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çevre gönüllülerine teşekkür plaketleri takdim ederken, İSTAÇ'ın İstanbul denizlerinden topladığı ilginç atıkların yer aldığı bir sergi büyük ilgi gördü. Etkinliğe katılan öğrencilerin yanı sıra, Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyeleri de şarkılar söyleyerek etkinliğe renk kattı.

Geçtiğimiz yıl içinde en fazla ambalaj atığı toplayan işletme ONVO Elektrik A.Ş. ve en fazla ambalaj atığı toplayan site Diamare Sitesi olarak ödüllendirildi. Bahadır Demir Ortaokulu, ambalaj atığı toplamada ödül aldı. En fazla atık yağ toplayan işletme olan Gepetto ve en fazla atık yağ toplayan site Sinanoba Mahalle Muhtarlığı ödüllendirildi. En fazla atık pil toplayan okullar Rosvita Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Rüya Anaokulu olarak belirlendi. İşletmeler kategorisinde ise Kumburgaz Marine Princess Otel, en fazla atık pil toplayan işletme olarak ödül aldı.

Katılan çevre gönüllüleri, duygularını paylaşırken, bu tür etkinliklerin çevre farkındalığını artırmada önemli olduğunu vurguladılar. Ayrıca, atıkların geri dönüşümü ve çevre temizliği konusunda toplumun duyarlı olması gerektiğini belirttiler. Büyükçekmece'de çevre bilincinin yükseltilmesi ve çevreye duyarlı bir toplumun oluşturulması için yapılan bu etkinliğin başarılı bir şekilde tamamlandığı gözlemlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER