© Baykuş Haber

Dünya kuru ve kabuklu meyve sektörünün en büyük kongresi Londrada gerçekleşti

ULUSLARARASI KURU VE KABUKLU MEYVELER KONGRESİ, BU YIL 40’INCI KEZ 22-24 MAYIS’TA LONDRA’DA GERÇEKLEŞTİ.

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi, bu yıl 40. kez düzenlendi ve 22-24 Mayıs tarihleri arasında Londra'da gerçekleşti. Kongreye katılan ülkeler arasında en fazla temsilci ile yer alan Türkiye oldu, toplam 81 temsilci ile bu önemli platformda yer aldı.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, kongreye güçlü bir katılım sağlayarak INC Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Öz, INC Büyükelçisi Ahmet Bilge Göksan ve diğer temsilcilerle birlikte panellere katıldı. Kongre boyunca, kabuklu ve kuru meyve ürünlerinin rekolte tahminleri, arz, talep ve ticareti gibi önemli konular ele alındı.

Başkan Mehmet Ali Işık, kongreyi değerlendirirken, dünya kuruyemiş üretiminin 2023-2024 sezonunda bir önceki sezona göre yüzde 5 artışla 5,7 milyon ton olması beklendiğini ve bu alanda badem, ceviz, kaju, fındık ve ceviz mahsullerinin önceki sezonla benzer seviyede veya biraz daha fazla üretilmesinin beklediğini belirtti.

Ayrıca, hurma, kuru erik ve kuru incir üretiminin de artması beklendiğinden, küresel kuru meyve üretiminin 2023-2024'e göre yüzde 7 artarak 3,2 milyon ton olması tahmin ediliyor.

Kongre ayrıca, yenilikçi ürünlerin önemi ve Z kuşağının pazar gelişimindeki etkileri gibi konuları ele aldı.

Türkiye'den Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri, ürün oturumlarında da yer aldılar ve kuru üzüm, erik ve cranberry konularında bilgi paylaşımında bulundular.

Kongre, işletmelerin genç nesillerle nasıl etkili bir ilişki kurabileceklerini ve fındık alerjilerinin önlenmesine yönelik araştırmaları da içeren pek çok konuyu ele aldı.

2024 yılı INC Kongresi'nin ise Kanada'nın Vancouver kentinde düzenleneceği duyuruldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER