© Baykuş Haber

Dünya liderleri Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesinde bir araya geldi

DÜNYA LİDERLERİ, FRANSA’DA DÜZENLENEN YENİ KÜRESEL FİNANSAL PAKT ZİRVESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ.

Dünya liderleri, Paris'te düzenlenen Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi'nde buluştu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, liderlerin küresel finans kuruluşlarında reforma olan mutabakatını açıkladı. Zirve, 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanını iki gün boyunca bir araya getirdi.

Macron, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi küresel kuruluşlarda reform yapma konusunda tam bir uzlaşma sağlandığını vurguladı. Bu reformların bu kurumları daha etkili, adil ve günün koşullarına daha uygun hale getireceğini belirtti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva da zirvenin sonunda yaptığı konuşmada, "Şunu açıkça ifade etmeliyiz ki, Dünya Bankası ve IMF dünya beklentilerini karşılayamıyor" dedi. IMF'nin Arjantin'e verdiği büyük kredinin "sorumsuzca" olduğunu ve Arjantin hükümetinin bu parayı nasıl kullandığını tam olarak bilmediklerini ifade etti. Lula da Silva, "Arjantin şu anda IMF'ye ödeme yapacak kadar doları olmadığı için çok farklı bir durumda" şeklinde konuştu ve bu mekanizmanın zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da bu kurumların yönetim şekli ve çalışma biçimi konusunda reformlara destek verdiğini açıkladı.

Zirve bildirisinin taslağında, iklim değişikliğiyle mücadele için gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere yönelik 100 milyar dolarlık finansman taahhüdünün bu yıl yerine getirilmesi beklentisinin yüksek olduğu belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER