© Baykuş Haber

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğana tebrik

28 Mayıs'ta gerçekleşen seçim sonucunda yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderlerinin tebriklerini kabul etti. Dünya liderleri, Erdoğan'ın seçim zaferini kutlamak için farklı iletişim yöntemlerini kullanarak tebriklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuyla ilgili bir açıklama yaparak dünya liderlerinin tebriklerinin hala devam ettiğini belirtti. Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, ABD, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Filistin, İsrail, Libya, Pakistan ve Gine Bissau'nun devlet ve hükümet başkanları, Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebriklerini ilettiler.

Ayrıca, 100'den fazla ülkenin lideri ve uluslararası kuruluşlar, yazılı mesajlarla Erdoğan'ın yeniden seçilmesini kutladılar. Fahrettin Altun, Sayın Cumhurbaşkanının liderlik diplomasisini, ikili ilişkileri güçlendirmek, bölgesel ve küresel sorunlara çözüm bulmak, barış ve istikrara katkı sağlamak amacıyla yeni dönemde de kullanmaya devam edeceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER