© Baykuş Haber

Dünya Tütünsüz Gününde İzmarit Avcıları sokaklarda

SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKTE YEŞİLAY VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GENÇLİK KOLLARINDA OLUŞAN ‘İZMARİT AVCILARI’ SAMSUN SOKAKLARINDA SİGARA İZMARİTİ TOPLADI.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, 31 Mayıs'ı "Dünya Tütünsüz Günü" olarak kutladı. Bu özel günde, Yeşilay ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarından oluşan "İzmarit Avcıları," Samsun sokaklarında sigara izmariti topladı. Aynı zamanda, vatandaşlara solunum testi yapıldı ve sigarayı bırakmış kişilere fidan hediye edildi.

Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ve Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç'un da katıldığı etkinlikte, tütün ve tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çekildi. İzmaritlerin çevreye verdiği zararlar vurgulanarak, bu maddelerin doğada çözünmediği ve su, karada ve diğer alanlarda canlılara zarar verdiği belirtildi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Oruç, tütün ürünlerinin dünya genelinde yılda 7 milyon insanın ölümüne neden olduğunu ifade ederken, Türkiye'de bu sayının yaklaşık olarak 100 bin olduğunu belirtti. Ayrıca, sigarayı bırakma konusunda yardım almak isteyen vatandaşlara destek olacaklarını belirtti.

Vali Yardımcısı Cinbir ise etkinliklerin amacının farkındalık yaratmak olduğunu ve tütün ürünlerinin sağlığa verdiği zararlara karşı önlem alınmasının önemine vurgu yaptı.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER