© Baykuş Haber

Dünyaca ünlü Salda Gölünde su altı arama kurtarma tatbikatı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA BAĞLI ARAMA KURTARMA BİRİMİ (MEB AKUB) EKİPLERİ SALDA GÖLÜ’NDE SU ALTI ARAMA KURTARMA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekipleri, Salda Gölü'nde su altı arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Bu eğitim, 2023 yılı eğitim faaliyetlerinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Eğitim faaliyetleri kapsamında 81 ilin il koordinatörünün katılımıyla 5 günlük bir eğitim semineri düzenleniyor. Bugünkü program, Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'nde gerçekleştirildi. Ekipler, su altı ve üstü arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Senaryo gereği göle bırakılan cansız manken, Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar tarafından arama tarama çalışmalarının ardından sudan çıkarıldı. Bu tatbikat, MEB AKUB ekiplerine afet bölgelerinde arama kurtarma ve boğulma vakalarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda pratiğe dökülen bir eğitimdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İşyeri Sağlık ve Güvenliği Daire Başkanlığı Güvenlik Hizmetleri Koordinatörü Gökalp Akdoğan, eğitim faaliyetlerinin amacını anlatırken, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2021 yılında Afet ve Acil Durum Yönetimi Genelgesini yayınladık. Bu genelge çerçevesinde 81 ilde İstanbul'da 2 tane olmak üzere 83 MEB AKUB ekibi oluşturduk. Bu ekiplerimiz her yıl düzenli olarak tatbikatlar gerçekleştiriyor. 2022 yılında Aksaray'da tatbikatımızı gerçekleştirdik. Bu yıl ise Burdur ilimizde tatbikatımızı gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

MEB AKUB sorumlusu Şube Müdürü Metin Tayarer ise ekiplerin geçmişte deprem bölgelerinde yaptığı çalışmaları anlattı ve ekip sayısını artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER