Dünyanın en büyük uzay hackathonu için TUA ve NASA iş birliği
Bilim ve teknolojiSANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR “CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN İLAN EDİLEN MİLLİ UZAY PROGRAMI’NDA İDDİALI HEDEFLERİ OLAN BİR ÜLKEYİZ. UZAY TEKNOLOJİLERİNE DAHA FAZLA YATIRIM YAPACAĞIZ” DEDİ.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na vurgu yaparak, ülkenin uzay teknolojilerine daha fazla yatırım yapacağını belirtti. Kacır, 30 binin üzerinde yarışmacının katıldığı bu büyük organizasyonun Türkiye Uzay Ajansı'nın yeni bir paydaşı olduğunu açıkladı.
Türkiye'nin uzayda daha etkin bir rol oynamak için çaba göstereceğini vurgulayan Bakan Kacır, yarışmaya her yıl binlerce ekip katıldığını ve bu ekiplerin dünyada ve uzayda karşılaşılan zorlukları çözmek için iş birliği ve potansiyel projelerini sunduğunu ifade etti. En yenilikçi ve etkili projelerin belirlenmesi için çok sayıda değerlendirme yapıldığını söyledi.
Bu yılki yarışma için Türkiye Uzay Ajansı'nın NASA ile iş birliği yaptığını aktaran Kacır, bu iş birliği sayesinde Türkiye'nin uzay projelerine katkıda bulunurken, aynı zamanda kendi deneyimlerini paylaşma fırsatı yakaladığını belirtti. Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Milli Uzay Programı'nın iddialı hedeflere sahip olduğunu ve bu çerçevede uzay teknolojilerine daha fazla yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.
NASA tarafından 11 yıldır düzenlenen Space Apps Challenge-Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması, dünya genelindeki uzay ajansları ve uzay teknolojisi meraklıları için bir platform sağlıyor. Bu yarışma, açık kaynaklı çözümler üretmeyi amaçlayarak, dünya ve uzayda karşılaşılan zorluklara çözüm arayışını teşvik ediyor ve bilim, teknoloji, ve keşiflere olan ilgiyi arttırmayı hedefliyor.
İlginizi Çekebilir